A már lentebb részletezett okok miatt a menüsor elkészítésében az alábbi részeket vállaltam be:
Sajtos pulykamell
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
2-3 dl tej
2 gerezd fokhagyma
25 dkg reszelt sajt (fele füstölt, fele trappista)
3-4 tojás
2 dl tejföl
liszt
vaj
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk, kicsit kikloffoljuk. A hússzeleteket besózzuk. Egy tálban több rétegbe húst teszünk és rá fokhagymát, szintén rétegezve, majd annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, és a sajt harmadát a tál aljára szórjuk egyenletesen. A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba mártjuk, aztán beborítjuk velük a tál alját. A következő rétegben ismét sajtot szórunk, majd a maradék húsokat is rátesszük, szintén úgy, hogy egy réteget adjon. Meghintjük a maradék sajttal.
A megmaradt tojáshoz adjuk a tejfölt és simára keverjük. Ezt ráöntjük a pulykára.
Alufóliával letakarva 200 fokos sütőbe tesszük, és 45 percig sütjük. Utána levesszük róla az alufóliát és addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul lesz és a levét magába szívja.
Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk.
Kókuszhavas házikó
Hogy a desszert se hiányozzon.:)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 ek sütőpor
10 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
2-3 dl tejföl
1 üveg meggybefőtt
3 dl tejszín
1 zacskó habfixáló
kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőporral vegyített lisztet a cukorral, a feldarabolt margarinnal és a tejföllel először robotgéppel összekeverjük, majd tésztává gyúrjuk (ha nem állna össze, egy kis tejföllel rásegítünk). A tésztát 6 egyforma darabra vágjuk, és hűtőbe tesszük kb. fél órára.
Lisztezett deszkán a tésztadarabokat 15x20 cm-es lapokká nyújtjuk.
A meggyet lecsöpögtetjük, és a tésztalapok hosszanti oldalán végigrakjuk, majd feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Először hármat teszünk szorosan egymás mellé, és kicsit öszenyomjuk őket, majd kettőt, végül egy tekercset külön sütünk meg. Ezek lesznek a házikó emeletei. A lapokat előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 30 percig sütjük.
A lapokat a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót és egy kanál kristálycukrot.
A házikó elkészítéséhez a lapokat egymásra tesszük nagyság szerinti csökkenő sorrendben. Az egyes rétegek közé tejszínhabot kenünk. A házikót a maradék habbal egyenletesen bevonjuk, és kókuszreszelékkel megszórjuk.