Négysajtos tészta

 2013.10.28. 20:30

Egyszerű és nagyszerű étel :)

Hozzávalók:

35 dkg farfalle (masnitészta)
1 ek liszt
2 dl főzőtejszín
2 dkg fűszervaj
8 dkg reszelt trappista sajt
8 dkg reszelt füstölt sajt
8 dkg reszelt parmezán
5 dkg krémfehérsajt
só, bors
szerecsendió
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tésztát ízlés szerinti keménységűre főzzük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a fűszervajat, majd hozzáadjuk a lisztet és felengedjük a tejszínnel. Ha nagyon sűrű, kevés vizet is adhatunk hozzá. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a trappistát, a füstölt sajtot és a parmezánt, és jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a leszűrt tésztát, alaposan összekeverjük, a tetejét megszórjuk a felaprított krémfehérsajttal és egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat!

Variációk egy témára:

Tehetünk hozzá saláta mag keveréket, sonkát, gombát, brokkolit... Csak kreatívan :)

IMG_5099.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr165603653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása