Egyszerű és nagyszerű étel :)
Hozzávalók:
35 dkg farfalle (masnitészta)
1 ek liszt
2 dl főzőtejszín
2 dkg fűszervaj
8 dkg reszelt trappista sajt
8 dkg reszelt füstölt sajt
8 dkg reszelt parmezán
5 dkg krémfehérsajt
só, bors
szerecsendió
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tésztát ízlés szerinti keménységűre főzzük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a fűszervajat, majd hozzáadjuk a lisztet és felengedjük a tejszínnel. Ha nagyon sűrű, kevés vizet is adhatunk hozzá. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a trappistát, a füstölt sajtot és a parmezánt, és jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a leszűrt tésztát, alaposan összekeverjük, a tetejét megszórjuk a felaprított krémfehérsajttal és egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat!
Variációk egy témára:
Tehetünk hozzá saláta mag keveréket, sonkát, gombát, brokkolit... Csak kreatívan :)