Hosszas kihagyás után, végre ismét jelentkezünk! :) Egy igen ízletes finomság receptje következik!
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt fekete-erdei sonka
1 fej vöröshagyma
1 ek liszt
1,5 dl vörösbor
1 közepes konzerv sűrített paradicsom
só, bors
kakukkfű, majoranna
1 dkg pirospaprika
olaj
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés olajon hirtelen kisütjük. Amikor már kapott egy kis színt, kivesszük, majd az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük felszeletelt sonkát, a lisztet, a paradicsompürét és a bort. Felengedjük egy kis vízzel, majd fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, majorannával és paprikával (ha van, nagyon jó ízt ad neki a füstölt pirospaprika). Felforraljuk, majd visszatesszük bele a hússzeleteket és puhára főzzük. Galuskával (kb. 15 púpos fakanál liszt, 3 tojás, só és igény szerint víz) tálaljuk. Jó étvágyat!