Fokhagymás-olívás fettuccini

 2013.11.05. 18:32

Hozzávalók:

40 dkg fettuccini vagy más tészta
15 dkg gépsonka
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
10 dkg fekete olívabogyó
5 dkg reszelt cheddar sajt
5 dkg reszelt parmezán vagy más kemény sajt
olívaolaj
1 ek. liszt
só, bors
kakukkfű, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük. Közben kevés olívaolajon megfuttatjuk az összetört fokhagymát, majd belekeverjük a lisztet. Felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint hígíthatjuk vízzel. Beletesszük a felkockázott gépsonkát, majd a feldarabolt olívabogyót is. Sózzuk, borsozzuk, majd kakukkfűvel és szárított petrezselyemmel ízesítjük. Felforraljuk, majd belekeverjük a tésztát, végül pedig a reszelt sajtokat. Alaposan összekeverjük, tálaláskor megszórhatjuk még egy kis sajttal. Jó étvágyat!

U.i. Az egész kb. fél óra alatt elkészíthető, tehát nem csak finom, de gyorsan meg is van! :)

IMG_5250.JPG

Címkék: olívabogyó fettuccini

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr975616592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása