Egy igazán finom édesség :)
Hozzávalók:
27,5 dkg vaj
14 dkg kristálycukor
1 db vaníliarúd kikapart belseje vagy vanília-aroma
24,5 dkg rétesliszt
14,5 dkg kukoricaliszt
1 csipet só
1,5 ek aprított aszalt vörösáfonya
1 tk porcukor
Elkészítés:
A vajat, a cukrot és a vanília-aromát krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a kétféle átszitált lisztet, a sót és az áfonyát, majd simára dolgozzuk. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a hűtőbe legalább egy órára. liszttel megszórt munkalapon átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra. Szív alakú kiszúróval szaggassunk ki annyi szívet, amennyit tudunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha narancssárga színű. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!