Hókifli

Hozzávalók:


28 dkg liszt
5 dkg darált mandula
5 dkg darált mogyoró vagy dió
7 dkg cukor
3 zacskó vaníliás cukor
2 tojássárgája
20 dkg vaj/margarin
5 dkg porcukor
liszt a nyújtáshoz


Elkészítés:

A robotgép gyúrópálcájával összekeverjük a lisztet a mogyoróval/dióval, mandulával, a cukorral, a két tojássárgájával és 1 zacskó vaníliás cukorral, valamint a feldarabolt, puha margarinnal (ha nehezen akarna összeállni, kézzel is rásegíthetünk).
Egy nagy cipóvá összegyúrjuk a tésztát, majd kisebb darabokat vágunk le belőle. Belisztezett gyúródeszkán hengereket csinálunk belőle, egyenletes feldaraboljuk és kis kifliket formázunk belőle.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar odaéghet. Ha az alja enyhén megpirult, kivehetjük.
A porcukrot 2 zacskó vaníliás cukorral összekeverjük, és a még forró kifliket óvatosan (pl. villa segítségével) beleforgatjuk.

Lekváros kókuszcsók

Hozzávalók:

2 tojásfehérje
10 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
10-12 dkg kókuszreszelék
1 ek. étkezési keményítő
meggy vagy kajszi lekvár

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük kb. 5 percig. Akkor jó, ha a cukor már elolvadt benne, és a hab fényes lesz. A kókuszreszeléket a keményítővel elkeverjük és a habba forgatjuk.
A masszát (közepes lyuknagyságú) habzsákba töltjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe apró-közepes halmokat formázunk.
A csókokat 150 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (míg enyhén barnás színt kap a széle).
A kihűlt csókokat kettesével összeragasztjuk.

Jó étvágyat, jó készülődést! :)

100_0417.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr255703794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása