Egy régi klasszikus, ami mindig finom!
Hozzávalók:
Kelt tészta:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő (vagy 1 cs. instant)
2 tojás sárgája
5 dkg margarin
1 ek cukor
2 dl tej
Töltelék:
3 ek porcukor
2 ek kakaópor
1 cs. vaníliáscukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe lyukat készítünk, beleöntjük az élesztős masszát, majd a tojássárgáját. Kanállal összekeverjük, igény szerint adunk hozzá tejet, úgy, hogy se túl kemény, se túl puha ne legyen. Ezután robotgéppel jól elkeverjük (kb. 5 perc). Belekeverjük a margarint, majd miután összeállt a tészta, kelni hagyjuk (min. 20 perc). Két kisebb cipót készítünk, majd mindegyiket kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük, majd kb. 2 cm széles szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!