Kakaós csiga

 2013.10.28. 21:24

Egy régi klasszikus, ami mindig finom!

Hozzávalók:

Kelt tészta:

60 dkg liszt
3 dkg élesztő (vagy 1 cs. instant)
2 tojás sárgája
5 dkg margarin
1 ek cukor
2 dl tej

Töltelék:

3 ek porcukor
2 ek kakaópor
1 cs. vaníliáscukor

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe lyukat készítünk, beleöntjük az élesztős masszát, majd a tojássárgáját. Kanállal összekeverjük, igény szerint adunk hozzá tejet, úgy, hogy se túl kemény, se túl puha ne legyen. Ezután robotgéppel jól elkeverjük (kb. 5 perc). Belekeverjük a margarint, majd miután összeállt a tészta, kelni hagyjuk (min. 20 perc). Két kisebb cipót készítünk, majd mindegyiket kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük, majd kb. 2 cm széles szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!

IMG_3603.JPG

Címkék: kelt tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr15603736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása