Azt hiszem, lelkületünkben elég közel állunk az olaszokhoz, hiszen elég sok paradicsomos ételt készítünk :) Íme egy tészta!
Hozzávalók:
50 dkg darálthús
40 dkg toszkán zöldségkeverék (sárgarépa, paradicsom, brokkoli, cukkini)
1 közepes paradicsomkonzerv
45 dkg tészta (ízlés szerint)
5 dkg reszelt parmezán
olaj
só, bors
kakukkfű, bazsalikom
Elkészítés:
A darált húst megpirítjuk egy kevés olajon, majd rátesszük a zöldségeket és összesütjük. Ráöntjük a paradicsomot és a parmezánt, felengedjük egy kis vízzel felöntjük, majd puhára főzzük. Közben megfőzzük a tésztát, majd összekeverjük a zöldséges raguval. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal. Jó étvágyat!