Születésnapi formatora. Jelen esetben egy örök gyereknek - egy másik örök gyerektől <3 :)
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás fehérje
6 db tojássárgája
6 ek cukor
6 csapott ek liszt
1 cs vaníliás ckor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
40 dkg mogyorókrém
2 dl tejszínhab
A Fondant hozzávalói és elkészítése itt található
plusz hozzávalók a sárga, piros és kék ételfestékek
Elkészítés:
A piskótához a 6 tojást szétválasztjuk. A fehérjét felverjük; a sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel. Ha már összeállt, óvatosan, úgy hogy ne törjön össze, belekeverjük a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon aranysárgára sütjük.
A krémhez összekeverjük a mascarponet a mogyorókrémmel, felverjük a tejszínhabot, majd azt is hozzákeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt, félbe vágjuk, és megkenjük a krémmel, de hagyunk belőle egy keveset. A maradék krémet vékony rétegben a torta tetejére és oldalára kenjük, hogy a fondant jobban tapadjon rá.
A Spongyabob megformálásához először a sárga fondant-t kinyújtjuk porcukorral megszórt deszkán, aztán óvatosan beborítjuk vele a tortát. A piskótáról lelógó cukormázat levágjuk, és összegyúrjuk a további mintákhoz (orr, szivacspórusok). A különböző színű fondantokból megcsináljuk Bob arcának részleteit. Ha egy kicsit ujjunkkal bevizezzük a cukormáz részeket, jobban odatapadnak.
Ugyan több órás munka az elkészítése, de bőven megéri a végeredményért - és az örömért az ünnepelt arcán :)