Spongyabob torta

 2014.02.03. 18:49

Születésnapi formatora. Jelen esetben egy örök gyereknek - egy másik örök gyerektől <3 :)

Hozzávalók:

A piskótához:

6 db tojás fehérje
6 db tojássárgája
6 ek cukor
6 csapott ek liszt
1 cs vaníliás ckor

A krémhez:

25 dkg mascarpone
40 dkg mogyorókrém
2 dl tejszínhab

A Fondant hozzávalói és elkészítése itt található
plusz hozzávalók a sárga, piros és kék ételfestékek

Elkészítés:

A piskótához a 6 tojást szétválasztjuk. A fehérjét felverjük; a sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel. Ha már összeállt, óvatosan, úgy hogy ne törjön össze, belekeverjük a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon aranysárgára sütjük.
A krémhez összekeverjük a mascarponet a mogyorókrémmel, felverjük a tejszínhabot, majd azt is hozzákeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt, félbe vágjuk, és megkenjük a krémmel, de hagyunk belőle egy keveset. A maradék krémet vékony rétegben a torta tetejére és oldalára kenjük, hogy a fondant jobban tapadjon rá.
A Spongyabob megformálásához először a sárga fondant-t kinyújtjuk porcukorral megszórt deszkán, aztán óvatosan beborítjuk vele a tortát. A piskótáról lelógó cukormázat levágjuk, és összegyúrjuk a további mintákhoz (orr, szivacspórusok). A különböző színű fondantokból megcsináljuk Bob arcának részleteit. Ha egy kicsit ujjunkkal bevizezzük a cukormáz részeket, jobban odatapadnak.

Ugyan több órás munka az elkészítése, de bőven megéri a végeredményért - és az örömért az ünnepelt arcán :)

100_9918.JPG

Címkék: mascarpone piskóta fondant

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr555785521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása