Az utóbbi időben kicsit elmaradoztak a receptek, de most visszamenőleg feltöltjük azokat, amelyeket idő közben elkészítettünk. Reméljük, mindenki talál kedvére valót! :)
Elsőként itt is van a tonhalas-brokkolis tészta!
Hozzávalók:
1 olajos tonhalkonzerv
25 dkg brokkoli (friss vagy fagyasztott)
5 dkg olívabogyó
1 fej vöröshagyma
40 dkg spagetti vagy hosszúmetélt (vagy bármilyen tészta)
kevés olíva olaj
só, bors
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük. Közben egy lábosban megpároljuk a brokkolit (forrástól számított 5 perc elég neki). Egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a tonhalkonzervet és a felaprított olívabogyót, végül pedig a brokkolit is. Sóval ízesítjük, majd kicsit összerotyogtatjuk. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük és összekeverjük a raguval. Tálaláskor megszórjuk a tetejét frissen őrölt borssal, ízlés szerint sajtot is reszelhetünk rá. Jó étvágyat!