Ismét egy házilag átalakított recepttel jelentkezünk. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig nagyon finom! :)
Hozzávalók:
70 dkg csirkehús ízlés szerint (comb, mell, szárny)
5 ek. szójaszósz
4 ek. sherry
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
petrezselyemzöld (lehet szárított is)
25-30 dkg zöld hüvelyű zöldbab
5 dkg kesudió
Elkészítés:
A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd egy tálba tesszük. Ráöntjük a szójaszószt és a sherryt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrzselyemzölddel, és hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk, majd a levével együtt beleöntjük egy sütőzacskóba, bekötjük a száját, majd megszurkáljuk, nehogy kidurranjon. Beletesszük egy tepsibe és 175 fokon kb. egy órán át sütjük. Ezután kivesszük, kiöntjük a zacskó tartalmát a tepsibe, egyenletesen elrendezzük és még kb. 15 percet sütjük, hogy szép színt kapjon. Közben kevés olajon megpirítjuk a zöldbabot, ízlés szerint egy kis vizet is adhatunk hozzá, ha nem szeretjük annyira keményen. Kevés sóval és borssal ízesítjük. Ha már elpárolgott a leve, hozzáadjuk a felaprított kesudiót, rövid ideig pirítjuk, majd összekeverjük a hússal. Sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat! :)