Ez szintén könnyen és gyorsan elkészíthető desszert, ami olyan finom, hogy csak na! Sírkő nélkül is készíthetjük! :)
Hozzávalók:
170 g étcsokoládé (70%-os)
2 ek. kakaópor
1 tk. instant kávé
1 tk. vaníliakivonat
4 tojásfehérje
2 ek. porcukor
100 g magas zsírtartalmú görög natúr joghurt
háztartási keksz
Elkészítés:
A csokoládét apró darabokra vágjuk, majd vízfürdő felett megolvasztjuk. A kakaót, a kávét és a vaníliakivonatot összekeverjük kb. 4 ek. vízzel, majd hozzáöntjük a megolvadt csokihoz. Ha túl sűrű, kevés forró vízzel hígabbá tehetjük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A joghurtot a kihűlt csokoládémasszába tesszük és elkeverjük. Hozzáadjuk a hab harmadát és fémkanállal óvatosan beleforgatjuk, ezután hozzáadjuk a többit is és alaposan összekeverjük. Vigyázzunk, nehogy túlkeverjük és összeessen! Poharakba kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk reszelt csokival. A kekszeket csokimázzal megírjuk, majd mindegyik pohárba dugunk egyet. Jó étvágyat! :)