Betyárgombóc galuskával

 2014.01.12. 17:55

Két, mindenki által ismert étel, a pörkölt (paprikás) és a fasírt házasításával jött létre ez a recept. Érdemes kipróbálni! :)

Hozzávalók:

50 dkg darálthús
1 db szikkadt zsemle
1 dl tej
2-3 gerezd áttört fokhagyma, vagy fokhagymakrém
1 tojás
só, bors
pirospaprika
szárított petrezselyem
majoránna
1 nagy fej vöröshagyma
kevés olaj
2 dl tejföl
1-2 ek liszt

Elkészítés:

A zsemlét kisebb darabokra tépkedjük, majd beáztatjuk a tejbe. Kinyomkodjuk, majd a fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, a fűszerekkel és a tojással hozzáadjuk a darálthúshoz. Kézzel alaposan összedolgozzuk, majd kisebb méretű gombócokat formázunk belőle (ekkora adagból kb. 12 db lesz). A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Alaposan megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük egy kevés hideg vízzel (szóval egy pörkölt alapot készítünk). Óvatosan beletesszük a húsgombócokat és fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd ha a gombócok megpuhultak, behabarjuk vele az egészet. Rottyantunk rajta még egyet, és kész! Galuskával tálaljuk. Jó étvágyat! :)

100_0511.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr125754656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása