Egy kis édesség halloweenre! Igen finom, és könnyen elkészíthető :) A sherryvel csak óvatosan! :P
Hozzávalók (12 darabhoz):
A tésztához:
5 dkg aszalt vörös áfonya
3 ek. rum
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só
15 dkg cukor
3 tojás
1 dl étolaj
30 dkg almakompót (vagy friss alma)
A krémhez:
35 dkg porcukor
17,5 dkg puha vaj
1 tk. vaníliaaroma
1 csipet só
2 ek. víz
Elkészítés:
Az áfonyát rumba vagy sherrybe áztatjuk, míg megduzzadnak. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és 15 dkg cukrot. Egy másik tálban összedolgozzuk a tojást és az olajat, majd hozzáadjuk a leszűrt áfonyát és a felaprított almát. Végül kanállal gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. Papírral bélelt muffinformákba kanalazzuk, majd 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A porcukrot egy tálba szórjuk, majd hozzátesszük a vajat és robotgéppel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet, a sót és a vaníliaaromát, és addig keverjük, míg habos masszát kapunk. Közben ételfestékkel a kívánt színűre festjük. Habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére nyomjuk. Jó étvágyat!