Beköszöntött az uborka szezon, és nem tudtunk ellenállni a csábításnak, így vettünk egy keveset azzal a nem titkolt szándékkal, hogy készítünk belőle valami finomságot. Íme:
Hozzávalók:
3 kg uborka
1 kg hagyma
1 kg paprika
6 dl víz
3 dl 20%-os ecet
1 dl só
8 dl cukor
fél csomag mustármag
1 kávéskanál szalicil
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, majd héjastól legyaluljuk. A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd ezeket is hozzágyaluljuk. Egy tálban alaposan összekeverjük a vizet, az ecetet, a cukrot, a sót, a mustármagot és a szalicilt, majd ráöntjük a hagymás-paprikás uborkára. Alaposan összekeverjük, majd egy konyharuhával lefedve egy napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Ezután üvegekbe töltjük és felöntjük a levével, így sokáig eltartható. Jó étvágyat!
Természetesen az ízesítés egyénileg változhat, ki mennyire szeretné savanyúra vagy édesre. Nekünk ezek az arányok eléggé bejöttek :)