Isteni finom csokis édesség! :)
Hozzávalók (4 kis szilikonformához):
A tésztához:
10 dkg liszt
fél ek sütőpor
3 ek kakaópor
10 dkg puha vaj
10 dkg kristálycukor
2 tojás
fél tk vaníliakivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
1-2 ek tej
A krémhez:
5 dkg kristálycukor
50 ml sűrített tej
7,5 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a szilikon sütőformákat kikenjük és megszórjuk liszttel. A piskóta hozzávalóit egy tálban egynemű masszára keverjük. Lassú tűzön feloldjuk a cukrot a sűrített tejben, kicsit forrni hagyjuk. Az apróra tört csokoládét cukros tejben felolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat és a vaníliakivonatot, majd várjuk meg amíg kihűl. A tésztát egyenlően elosztjuk a sütőformákban, majd kb 15 perc alatt készre sütjük. Két piskótalap közé kenjük a krémet, majd bevonjuk a tetejét és az oldalát is. Jó étvágyat!