Pikáns ázsiai csirkeragu

 2013.04.08. 21:12

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
1,5  citrom
5-6 cm-es gyömbér vagy őrölt gyömbér
0,5 dl méz
2 ek cukor
2 dl csirkealaplé
0,5 dl száraz fehérbor
só, bors
2 tk kínai ötfűszer keverék
1 tk wok fűszerkeverék
5 ek szójaszósz
3 ek kukoricaliszt/ vagy -keményítő
40 dkg spagetti vagy más tészta
2 ek olaj

Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra vagy csíkokra vágjuk. A bort, 1 ek kukoricalisztet, kevés borsot, sót, a gyömbért, az ötfűszer keveréket, a wok fűszert és 2 ek szójaszószt összekeverünk, majd alaposan beleforgatjuk a csirkehúst. Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk benne a csirkemellet, majd kivesszük egy tálba. még egy kis olajat teszünk a serpenyőbe, majd hozzáadjuk a feldarabolt citromot és a fél citrom levét. Kicsit pirítjuk, majd beletesszük a mézet és a cukrot, megkaramellizáljuk, majd felöntjük a csirke alaplével és a maradék szójaszósszal. Összerotyogtatjuk, majd a maradék keményítővel besűrítjük. Visszatesszük a húst és még kb. fél órán át pároljuk. Szükség esetén adhatunk hozzá egy kevés vizet, ha nagyon besűrűsödne. Spagettivel vagy tésztával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

(Aki nem kedveli a nagyon pikáns keleti ízvilágot, az csínján bánjon a citrommal! :))

IMG_3112.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr285212380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása