Egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság :)
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
20 dkg liszt
3 tojás
5 dl tej
kevés szódavíz
4 dl tejföl
só, bors
pirospaprika
kevés olaj
Elkészítés:
A lisztből, tojásból, tejből, szódából és sóból palacsinta tésztát készítünk, amelyet a szokottnál kicsit vastagabbra sütünk ki kevés olajon. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával ízesítjük. Ízlés szerint kevés vízzel is felönthetjük, alaposan megpároljuk. a húsragut a palacsintákba töltjük, háromszög alakúra hajtjuk és egy tűzálló tálba sorakoztatjuk. Kevés olajat felforrósítunk, két tk. pirospaprikát beleszórunk, s még mielőtt odakapna beletesszük a tejfölt. Ha nagyon híg lenne, kevés liszttel besűríthetjük. A szószt ráöntjük a palacsintákra, majd sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!