Hortobágyi húsos palacsinta

 2013.04.11. 20:50

Egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság :)

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
20 dkg liszt
3 tojás
5 dl tej
kevés szódavíz
4 dl tejföl
só, bors
pirospaprika
kevés olaj

Elkészítés:

A lisztből, tojásból, tejből, szódából és sóból palacsinta tésztát készítünk, amelyet a szokottnál kicsit vastagabbra sütünk ki kevés olajon. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával ízesítjük. Ízlés szerint kevés vízzel is felönthetjük, alaposan megpároljuk. a húsragut a palacsintákba töltjük, háromszög alakúra hajtjuk és egy tűzálló tálba sorakoztatjuk. Kevés olajat felforrósítunk, két tk. pirospaprikát beleszórunk, s még mielőtt odakapna beletesszük a tejfölt. Ha nagyon híg lenne, kevés liszttel besűríthetjük. A szószt ráöntjük a palacsintákra, majd sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

IMG_3115.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr955217556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása