Étcsokoládés-narancsos torta

 2011.09.18. 19:48

A cím magáért beszél...:)

Hozzávalók:

220 g liszt
100 g vaj/margarin
100 g porcukor (kristálycukor is teljesen megfelel)
2 db narancs
egy csipet só
5 tojás
300 g étcsokoládé (a nyári, horvátországi Kras csoki-szerzemény méltó sorsra jutott:))
80 ml tejszín
szárazbab és sütőpapír a tészta sütéséhez

Elkészítés:

Összedolgozzuk a lisztet, a margarint, a porcukor felét (!), és a két narancs levét (a recept a héját írja belereszelésre, de mint tudjuk, a növényvédőszer-veszély miatt ez nem tanácsos) és a sót. Ezután adjunk hozzá egy tojást, és gyúrjuk az egészet csomómentesre. Folpakba csomagolva pihentessük a tésztát kb. 30 percig a hűtőszekrényben.
Amíg a tészta pihen, gőz fölött olvasszunk meg 250 gramm csokoládét. Verjük habos krémmé a tojásokat és a cukrot. Végül adjuk hozzá a tejszínt és a megolvasztott csokoládét. Robotgéppel verjük fel. Nem kell megijedni, elég folyós lesz, de a sütés során remek állagú lesz!
A tésztát nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy 22cm-es, kerek toraformát. Takarjuk be a sütőpapírral, és tegyük rá a babokat. 180 fokon süssük 15 percig. Ezután vegyük le a babot és a sütőpapírt, és süssük további 10 percig.
A krémet öntsük rá a tésztára, és süssük össze az egészet 30 percig, 160 fokon.
Miután kihűlt, díszítsük a maradék, lereszelt csokival és kandírozott naranccsal.

Lehet, hogy macerásnak tűnik, de nem az, és a sütési szünetekben lehet dolgozgatni is:) Az eredményért pedig nagyon megéri:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr493236667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása