Munkás nap utáni nyugalmas szombat estén a Nők Lapját lapozgatva találtam a receptet, és megjött a kedvem a sütéshez.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin (vagy vaj)
1 dl hideg víz
1 csipet só
4 dl tejszín
10-15 dkg étcsokoládé
5 dkg porcukor
1 kisüveg meggybefőtt (vagy ribizli, áfonya, bármilyen szívünknek kedves bogyós gyümölcs)
Elkészítés:
A lisztből a sóval, az összemorzsolt margarinnal és a vízzel tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesztünk.
Míg a tészta pihen, egy kis lábosban lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét és a porcukrot. Ha elkeveredett, hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük. Ezután kinyújtjuk a tésztát (kb. fél centi vastagra). A tésztából akkora köröket szaggatunk, hogy azokat kosárkára formálva muffinsütőben megsüthessük (én egy nagy bögrét tettem a tésztára, és késsel körbevágtam).
A kosárkákat 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha már langyosak, kivehetjük őket a formákból.
A már hideg csokoládés tejszínből habverővel kemény habot verünk (ha nem áll össze, egy kis csokipudingporral vagy habfixálóval segítsünk rá).
A krémet a már kihült kosárkákba kanalazzuk. A tetejüket pirosbogyós gyümölcsökkel díszítjük.