Mézeskalács

 2011.12.08. 19:50

..vagy mézesbáb, ahogy a nagymama receptjének címében szerepel.:) Mivel a recept maga is értékes (legalábbis számomra fontos) ezért a recept ,,képét" is mellékelem. Nekem ez a fajta sosem szokott megkeményedni, de ha mégis, akkor dobozban pár nap alatt visszapuhul, ezért érdemes még karácsony előtt elkészíteni.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg porcukor
2 tk mézeskalácsfűszer (vagy fahéj, ánizs, szegfűszeg keveréke)
1 csomag vaníliás cukor
1 ek szódabikarbóna
2 ek méz
3 egész tojás + 1 sárgája

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összegyúrjuk. Ha nem állna össze, egy kis tejet önthetünk hozzá, úgy könnyebb összegyúrni. A tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra (ne legyen túl vékony, mert akkor könnyen megég), kiszaggatjuk. 200 fokon 5-10 perc alatt megsütjük.

A maradék tojásfehérjét sok porcukorral (10-15 dkg) és kevés citromlével habbá verjük. Habzsákba töltjük, és a kész mézeskalácsokat kidekoráljuk vele.

Az eredeti recept szerint lehet a nyers tészta tetejére diót, mandulát is tenni és úgy megsütni. Így is nagyon finom.

Jó mulatást és jó étvágyat!:)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr83448964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása