Idén az első szabad, tanulásmentes advent és karácsony meghozta gyümölcsét, sok időt töltöttem, töltöttünk a konyhában. Ennek keretében idén (na nem csak) ajándék pralinékat is gyártottam. Mindenkinek ajánlom, mert elkészítése egyszerű és kedves, egyedi meglepetés lehet.
Hozzávalók:
100 g fehér csokoládé
1 teáskanál napraforgó olaj
1 csomag vaníliás csukor
75 g nugát (vagy mogyorókrém)
2 teáskanál narancs (vagy rum) aroma
Elkészítés:
A csokoládét nagyobb darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat és a vaníliás cukrot. Kanál segítségével a masszát szilikonformába töltjük. A formát enyhén a munkalaphoz vagy az asztalhoz ütögetjük, hogy a massza felülete kisimuljon. Ezután a formát legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A nugátot gőz felett megolvasztjuk, átkeverjük, hozzáadjuk az aromát, majd a megszilárdult csokirétegre öntjük, a már ismert módon kisimítjuk a masszát. Ezután legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Ha teljesen megszilárdult, egyszerűen kivesszük a formából, és muffinpapírba tesszük. Ha ajándéknak szánjuk, tüllzacskóba csomagolhatjuk és masnival átköthetjük.