Praliné

 2011.12.26. 20:14

Idén az első szabad, tanulásmentes advent és karácsony meghozta gyümölcsét, sok időt töltöttem, töltöttünk a konyhában. Ennek keretében idén (na nem csak) ajándék pralinékat is gyártottam. Mindenkinek ajánlom, mert elkészítése egyszerű és kedves, egyedi meglepetés lehet.

Hozzávalók:

100 g fehér csokoládé
1 teáskanál napraforgó olaj
1 csomag vaníliás csukor
75 g nugát (vagy mogyorókrém)
2 teáskanál narancs (vagy rum) aroma

Elkészítés:

A csokoládét nagyobb darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat és a vaníliás cukrot. Kanál segítségével a masszát szilikonformába töltjük. A formát enyhén a munkalaphoz vagy az asztalhoz ütögetjük, hogy a massza felülete kisimuljon. Ezután a formát legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A nugátot gőz felett megolvasztjuk, átkeverjük, hozzáadjuk az aromát, majd a megszilárdult csokirétegre öntjük, a már ismert módon kisimítjuk a masszát. Ezután legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Ha teljesen megszilárdult, egyszerűen kivesszük a formából, és muffinpapírba tesszük. Ha ajándéknak szánjuk, tüllzacskóba csomagolhatjuk és masnival átköthetjük.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr993497437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atti789 · http://etelek-receptek.com/ 2011.12.28. 18:53:39

elkészitettük, nagyon finam volt, kösz szépen a receptet.

Norcsa09 2011.12.28. 21:16:48

@atti789: Örülünk, hogy ízlett! Köszönjük a visszajelzést!Reméljük, a jövőben is tudunk ilyen receptekkel szolgálni:)
süti beállítások módosítása