Lúdláb szelet

 2012.03.05. 21:45

Csak hogy folytassuk utazásunkat a csokoládé mámorban:)

Hozzávalók:

Tészta:

3 tojás
6 dkg liszt
2dkg kakaópor
 

Krém:

15 dkg kristálycukor
1,5 dl tejszín
10 dkg kakaópor
20 dkg margarin/vaj
egy kis üveg meggybefőtt
0,5 dl rum
15 dkg étcsokoládé a bevonáshoz

Elkészítés:

A piskótát a hagyományos módon elkészítjük (a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporos lisztet és a felvert tojásfehérjét).
A krém elkészítéséhez összekeverjük a kristálycukrot, a kakaóport, a tejszínt és a margarin felét. Feltesszük főzni, amíg sűrű szirup lesz. Hagyjuk kihűlni. A maradék margarint habosra keverjük, ezután a kihűlt párizsi krém alappal kikeverjük.
A piskótát a rummal meglocsoljuk, erre teszünk egy kevés krémet és rászórjuk a meggyszemeket, majd a többi krémet is rákenjük. Elegyengetjük a bevonatot, majd ráöntjük az olvasztott csokoládét.
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr894291490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása