Csak hogy folytassuk utazásunkat a csokoládé mámorban:)
Hozzávalók:
Tészta:
3 tojás
6 dkg liszt
2dkg kakaópor
Krém:
15 dkg kristálycukor
1,5 dl tejszín
10 dkg kakaópor
20 dkg margarin/vaj
egy kis üveg meggybefőtt
0,5 dl rum
15 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
Elkészítés:
A piskótát a hagyományos módon elkészítjük (a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporos lisztet és a felvert tojásfehérjét).
A krém elkészítéséhez összekeverjük a kristálycukrot, a kakaóport, a tejszínt és a margarin felét. Feltesszük főzni, amíg sűrű szirup lesz. Hagyjuk kihűlni. A maradék margarint habosra keverjük, ezután a kihűlt párizsi krém alappal kikeverjük.
A piskótát a rummal meglocsoljuk, erre teszünk egy kevés krémet és rászórjuk a meggyszemeket, majd a többi krémet is rákenjük. Elegyengetjük a bevonatot, majd ráöntjük az olvasztott csokoládét.