Karinthy-szelet

Hozzávalók:

Tésztához:
12,5 dkg margarin/vaj
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg csokoládé
8 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mandula
4 dkg piskóta morzsa (süthetünk hozzá mi is piskótát, 4 tojásból, 4 ek cukorral, 4 ek liszttel és egy fél csomag sütőporral, de nem árt, ha 1-2 nappal előbb elkészítjük, hogy kicsit szikkadtabb legyen)
1 kávéskanál sütőpor

Krémhez:
25 dkg margarin/vaj
20 dkg porcukor
15 dkg csokoládé (ha tejcsokit választunk, tegyünk hozzá 2-3 ek. kakaóport)

Díszítéshez:
5 dkg mandula

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük, folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott csokoládét és egyenként a tojás sárgáját. 10-15 percen át robotgéppel keverjük. A keményre felvert tojáshabba beleszórjuk a hámozott, őrölt mandulát, sütőporral elkevert piskóta morzsát és vigyázva elkeverjük. A tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön lassan sütjük. A kihűlt tortát csokoládékrémmel töltjük, tetejét és oldalát is bevonjuk krémmel. Oldalát és tetejét mandulával díszítjük.

Krém elkészítése:
A margarint a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és összekeverjük.

IMG_3075.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr865102255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása