Egy könnyen elkészíthető és igen finom muffin, ami eredetileg meggyes, de az ember abból gazdálkodik, ami éppen van otthon :)
Hozzávalók:
2 tojás
12 dkg kristálycukor
0,8 dl olaj
2 dl habtejszín
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 mk szódabikarbóna
3 ek kakaópor
3 ek csokireszelék, vagy darabolt csoki
20 dkg áfonya - esetünkben aszalt vörösáfonya
Elkészítés:
A tojást a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, végül a tejszínt. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk. Az áfonyát és a csokidarabokat a masszához keverjük. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük.Előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses 165°C) 18-20 percig sütjük. Hagyjuk a formában hűlni egy kicsit. Jó étvágyat!