Olaszos tészta a'la Tomi
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tészta (rövidcső, vagy ízlés szerint bármilyen lehet)
50 dkg gomba (én szegfűgombát használtam)
3 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom
1 konzerv paradicsompüré (ami kétszer akkora mint egy májkrém :P)
olívaolaj
só, bors
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
maradék sült hús (ha van)
Elkészítés:
A fokhagymát apróra vágjuk, vagy összenyomjuk, a vöröshagymát nagyobb szeletekre vágjuk és oliva olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított (és szükség szerint felszeletelt) gombát, a felkockázott paradicsomot és a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk (én tettem bele házi készítésű vegyes szárított zöldséget is), adunk hozzá egy kis vizet is. Fedő alatt kb. 15 percet pároljuk. Ezután apróra szeleteljük a sült húst és a petrezselyemzöldet is, majd hozzáadjuk a szószhoz. Összerottyantjuk és már kész is a szósz. Közben megfőzzük a tésztát (al dente-re). Tálaláshoz ízlés szerint tegyünk a szószból a tésztára, igény szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és jó étvágyat!
(kis családomon letesztelve, mindenki életben maradt xD)