Szilvás Lepény

 2011.08.15. 20:56

Hozzávalók:

200 g liszt
egy kevés só
1 dl tej
20 g élesztő
2 tojássárgája
60 g porcukor
50 g olvasztott vaj/margarin
szilva (érzéssel)
100 g kristálycukor
fahéj (ízlés szerint)
mandulaforgács
 

Elkészítés:

Langyos (kevés cukrot tartalmazó) tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe kevés sót teszünk, a közepébe tesszük az élesztős tejet, a tojássárgáját és az olvasztott vajat. Kelt tésztává összedolgozzuk. Amíg kimagozzuk a szilvát, kelni hagyjuk a tésztát. A tésztával kibéleljük a tortaformát/tepsit, rászórjuk a mandulaforgácsot. Héjával lefelé rátesszük a kimagozott, kettéhasított szilvákat. Az egészet megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 220 fokon készre sütjük (kb. 20 perc). Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr413156400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása