Hozzávalók:
200 g liszt
egy kevés só
1 dl tej
20 g élesztő
2 tojássárgája
60 g porcukor
50 g olvasztott vaj/margarin
szilva (érzéssel)
100 g kristálycukor
fahéj (ízlés szerint)
mandulaforgács
Elkészítés:
Langyos (kevés cukrot tartalmazó) tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe kevés sót teszünk, a közepébe tesszük az élesztős tejet, a tojássárgáját és az olvasztott vajat. Kelt tésztává összedolgozzuk. Amíg kimagozzuk a szilvát, kelni hagyjuk a tésztát. A tésztával kibéleljük a tortaformát/tepsit, rászórjuk a mandulaforgácsot. Héjával lefelé rátesszük a kimagozott, kettéhasított szilvákat. Az egészet megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 220 fokon készre sütjük (kb. 20 perc). Jó étvágyat!