Muszaka

 2011.08.18. 21:42

Zöldség, mégis lila, szép, jó alakú, fényes, finom, szeretjük. Mi az? Hát a padlizsán! És mit lehet csinálni vele? Például rakott padlizsánt:)

Muszaka

Hozzávalók:

1 db padlizsán
30 dkg burgonya
50 dkg darált hús 
1 db vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
1 gerezd fokhagyma
kb 3 dl sűrített paradicsom

bors
fahéj
oregánó
szegfűszeg
babérlevél

A Besamel mártáshoz:

5 dkg vaj/margarin
5 dkg liszt
kb. 2 dl tej
15 dkg füstölt sajt
1 tojás

szerecsendió

Elkészítés:

A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben 200 fokon megsütjük. A krumplit héjában megsütjük, majd meghámozzuk és szintén 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Az apróra szeletelt  hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst - pirítjuk-, közben a  sót, borsot, oregánót, fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, zúzott fokhagymát is belerakjuk. Mikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, paradicsompürét, és zsírjára sütjük.

Besamel mártás elkészítése:
Egy edényben megolvasztjuk  a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, szerecsendióval, és hozzáadjuk  a reszelt füstölt sajtot.

Rétegzés:
Egy kiolajozott tepsi alját kirakjuk a padlizsánszeletekkel, ráhalmozzuk a húst, erre jön a burgonya, végül az egészet leöntjük a mártásunkkal. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Címkék: Besamel mártás

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr813163637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása