Na kérem, akkor következzenek a beígért sütikék, elsőként a Tiramisú!
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone sajt
20 dkg cukor
6 tojás
2 csomag vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja
kb. 4dl kávé
kb. 8 cl rum
50 dkg babapiskóta
2 ek kakaó
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, citromhéjjal és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sajtot és simára dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjéket és addig keverjük, míg könnyű krémet nem kapunk. A kávét összekeverjük a rummal, majd megmártjuk benne a babapiskótákat és egy rétegben lerakjuk egy megfelelő tálba, ezután beborítjuk egy réteg krémmel. Megint egy réteg megmártott babapiskóta következik, majd ismét krém. Egyenletesen eligazítjuk a tetejét, majd jól megszórjuk kakaóporral (egy kis lyukú szűrő segítségével). Hűtőben minimum fél napig állni hagyjuk, utána fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés: A krém állaga nagyban függ a mascarpone típusától, én személy szerint a Tesco-ban kapható legolcsóbb típust javaslom, az tökéletes a célra. Ha túl hígra sikerül, előfordulhat, hogy a babapiskóták kissé feljönnek a tetejére, de az íze akkor is finom! :D A rum mennyisége is csak tájékoztató jellegű, én most éppen 60%-os Stroh rumot borítottam bele csak úgy szemre (tehát jó sokat :P). Természetesen a gyengébb rumból célszerű egy kicsit többet beletenni. A babapiskóta lehetőleg ne cukrozott legyen, bár én most balszerencsémre csak olyant kaptam, de sebaj, így is nagyon fincsi lett! :)
A kedves rokonok véleménye szerint ilyen jó Tiramisút még semelyik cukrászdában nem ettek, ami azért elmond valamit! :P