Wokos kínai tészta

 2011.10.03. 19:23

Kihasználva szalmaságom pár napját, eljutottam a tűzhelyig, és ha már arra jártam, akkor az egyik pikk-pakk elkészíthető kedvencemet, kedvencünket csináltam, a család nem kis örömére:) És persze a sajátomra, mert nemcsak finom, hanem wokban is fő, és higyjétek el, minden picit finomabb, ami abban készül! (Csak akkor borulok ki, ha ezen az elven szalonnát sütnek benne. Ilyenre ne használjuk! Soha! Szomorú lesz tőle!)

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
40 dkg (fagyasztott) vegyes zöldség, de lehet friss vagy direkt wokzöldség is
1 csomag wok tészta
szójaszósz
némi (oliva) olaj

Elkészítés:

Kevés (oliva)olajon megpirítjuk a darálthúst. Ha már szép a színe 4 evőkanál szójaszószt öntünk rá. Ezután a (jelen esetben még fagyott) zöldséget is hozzáadjuk. Amíg még a zöldség ropogós, hozzátesszük a woktésztát, előfőzés nélkül! Kb 2 dl vizet öntünk hozzá, és az egészet készre pároljuk. Közben illetve a végén is tehetünk hozzá még szójaszószt, attól függően, hogy ki mennyire szereti (vigyázat, kicsit sós!).

Jó étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr193276032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása