Tejszínes szelet

 2012.04.08. 17:49

Ezzel az édességgel szeretnénk boldog, áldott Húsvétot kívánni Mindenkinek!

Hozzávalók:

tészta:

35 dkg liszt
8 dkg margarin/vaj
10 dkg cukor
2 ek méz
csipet só
1/2 tk fahéj
1 tk szódabikarbóna
2 ek kakaó
1 nagyobb tojás

krém:

5 dl tej
2 cs tejszínes pudingpor
15 dkg cukor
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone

csokimáz:

3 ek tejszín
10 dkg tej/ét csokibevonó

Elkészítés:

A margarint a cukorral, sóval, kakaóporral, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel és felvert tojással gőz felett összekeverjük, összemelegítjük. A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, összegyúrjuk, kétfelé szedjük. Egyenként kisodorjuk és lisztezett tepsi hátán 5-10 perc alatt készre sütjük 180 fokon. Ezután megvárjuk, míg kihűlnek. (ha nagyon törne a nyers tészta, tegyünk bele egy kicsi tejet)
A pudingport sűrűre főzzük a tejben, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot és hagyjuk kihűlni. A már kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a margarint és a mascarponét, és habosra verjük.
A krémet elsimítjuk az alsó lapon, majd rátesszük a felső lapot.
A felmelegített tejszínben felolvasztjuk a csokit, és a mázzal bevonjuk a sütit.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr904371707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása