Hozzávalók:
a tésztához:
8 db tojás
8 kanál víz
20 dkg cukor
2 ek kakaópor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
a krémhez:
4 dl tej
4-5 ek liszt
20 dkg vaj/margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
a díszítéshez:
1 tábla étcsoki
5 dkg margarin/vaj
Elkészítés
A tojásokat a vízzel és a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. 190 fokon előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük a tésztát kb. 20 perc alatt.
A tejet a liszttel együtt felfőzzük, amíg az állaga puding-szerűvé válik. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot és krémmé keverjük.
A kihűlt tésztát kiszaggatjuk (esetünkben hóember alakúra), a formákat félbevágjuk és megkenjük a krémmel. A tetejét krémmel megkenjük és csokimázzal dekoráljuk (ízlés szerint kókuszreszelékben is megforgathatjuk).