Hozzávalók:

70 dkg pulykamellfilé
20 dkg füstölt sajt
10 szelet bacon
1 dl száraz fehérbor
2-3 ek cukor
2 dl tejföl
só, bors
őrölt fahéj
olaj
1 db alma
1 db körte
1 db narancs
5 dkg aszalt szilva
1 db őszibarack (lehet konzerv is)
80 dkg sütnivaló burgonya
rozmaring

Elkészítés:

A pulykát felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval, borssal és őrölt fahéjjal. A hússzeleteket ezután kevés olajon elősütjük (kifehéredésig). A megmaradt olajhoz hozzáadjuk a cukrot, megkaramelizáljuk, majd felöntjük a bor felével és behabarjuk a tejföllel. Egy tűzálló tálban élére állítjuk a hússzeleteket, úgy, hogy közéjük egy-egy szelet füstölt sajtot teszünk, majd átkötjük őket bacon-nel. A tejfölös szószt ráöntjük a húsokra, majd lefedve 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. közben felkockázzuk a gyümölcsöket, majd ráöntjük a maradék bort. A 40 perc elteltével a gyümölcsöket a húsra halmozzuk, majd lefedve további 20 percig sütjük. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy tepsibe szórjuk. Meghintjük sóval és rozmaringgal, összeforgatjuk, majd meglocsoljuk egy kevés olajjal.  A hússal egyszerre is süthetjük, ha befér a sütőbe. Jó étvágyat!

A receptet még réges-régen a Receptklub c. műsorban láttam, és mint kiderült, igencsak finom :)

Fénykép0170.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr594981506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása