Bolognai tészta csőben sütve

 2013.01.13. 16:29

Hozzávalók:

40 dkg darált hús (disznó vagy marha)
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
1 tk kakukkfű
1 konzerv paradicsompüré
35 dkg pennetészta
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
olaj, só, bors

Elkészítés:

A serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. öntsük fel a paradicsompürével, szükség esetén egy kis vizet is adhatunk hozzá. Adjuk hozzá a zöldfűszereket is, és lassú tűzön főzzük addig, amíg megfő a tészta is. Kevés mártást terítsünk szét egy tűzálló tálban, a többit pedig keverjük el a kifőzött tésztával és halmozzuk rá. A reszelt sajtot keverjük el a tejföllel és kevés zöldfűszerrel, majd locsoljuk a tetejére. Tegyük a sütőbe grill fokozatra, vagy alacsony lángra, és fedő nélkül süssük kb. 20 percig, hogy a teteje szép aranybarna legyen. Jó étvágyat hozzá!

IMG_3041.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr775015832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása