Hozzávalók:
Belsejéhez:
10 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
Külsejéhez:
1 ek rumaroma
5 dkg kakaópor
1 tojás
30 dkg darált dió vagy mandula
20 dkg cukor
Elkészítés:
Először összegyúrjuk a belsejét: a vajat, a kókuszreszeléket és a porcukrot. Egyforma golyókat formálunk belőle (ne túl nagyokat, mert még jön rájuk a borítás). 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, amíg a cukor el nem olvad benne. Nedves kézzel egyforma gombócokat formálunk (annyit, ahány belső golyó van). Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölyítjük. Hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk. Ízlés szerint megforgathatjuk kókuszreszelékben.