Sajtos rolád

 2013.01.29. 08:39

Hozzávalók:

1 csomag (500 g) leveles tészta
2 tojás
4 dkg keményítő
2 tk só
1 csipet fekete vagy színes bors
1,5 dl tej
1,25 dl tejszín
2,5 dkg margarin
4,5 dkg sajt (pl. trappista, akár füstölt és sima is egyidejűleg)

Elkészítés:

Nyújtsuk ki a leveles tésztát 2-3 mm vastagra, vágjuk kb 1 cm széles csíkokra. Tekerjük fel a tésztát sütőrúdra (vagy fakanál nyelére) úgy, hogy a csíkok folytonos fedésben legyenek. Kenjük meg a felszínüket felvert tojással. Ha fakanálra tekerjük a tésztát, akkor sütés előtt vegyük le róla. 220 fokon süssük aranybarnára a rolókat.

A sajtkrémhez tegyük tálba a keményítőt, a sót és a borsot. A tejet és a tejszínt melegítsük meg egy lábosban, majd öntsünk egy keveset a keményítős keverékre. Adjuk hozzá a tojássárgáját és keverjük ki kézi habverővel. A megmaradt tejszínes tejet forraljuk fel és folytonos kevergetés mellett adjuk a keverékünkhöz. Adjuk hozzá a margarint, a lereszelt sajtot és alaposan dolgozzuk össze. Hagyjuk kihűlni és besűrűsödni. (Ha mégsem állna össze, melegítsük fel újra, és egy kanál lisztet vagy keményítőt tegyünk még hozzá). Kanalazzuk habzsákba és töltsük meg a roládokat. A végeit mártsuk reszelt sajtba.

IMG_3048.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr35049859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása