Pikáns spagetti húsgombóccal

 2013.03.06. 21:16

Az első olyan étel, ami pont úgy nézett ki, amikor elkészült, mint a GoodFood magazinban - vagy talán még jobban is! :P Ráadásul az íze is hmmmmmm :) Mondhatni egyszerű és nagyszerű...

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
2 dl főzőtejszín
1 konzerv zöldborsó
10 dkg reszelt parmezán
kevés olaj
40 dkg spagetti
petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:

A darált húst sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a hagymát és belenyomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a citromhéjat és a parmezán kétharmadát, majd alaposan összedolgozzuk. Kisméretű gombócokat formázunk belőle, amelyeket kevés olajon 10-12 perc alatt kisütünk, hogy szépen megbarnuljon. Közben megfőzzük a tésztát. A főzővízből 1,5 dl-t elkeverünk a tejszínnel, majd felengedjük a húsgolyókat. hozzáadjuk a zöldborsót, majd alaposan megszórjuk petrezselyemzölddel. Jól összerotyogtatjuk, amíg a leve kicsit besűrűsödik. Végül összekeverjük a tésztával. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis szárított paradicsomot is. Tálaláskor megszórjuk még egy kis parmezánnal. Jó étvágyat! :)

IMG_3090.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr835120530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása