Hozzávalók:
50 dkg előre elkészített gnocchi (boltban vásárolt is tökéletes)
10-15 dkg kockázott edámi sajt
1-1,5 dl tejföl
2,5 dkg teavaj
só, bors
kakukkfű
víz
Elkészítés:
A vizet egy nagyobb edényben feltesszük főni kevés sóval és olajjal. Ha felforrt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény aljára. Akkor készek, ha a víz tetejére feljönnek. Kiszedjük, lecsepegtetjük, majd hagyjuk hűlni őket. Egy serpenyőben/wokban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük a sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük (ha van, akkor fokhagyma granulátumot is szórhatunk bele). Beleszórjuk a sajtot, majd megvárjuk, hogy teljesen elolvadjon benne. Amikor kihűlt a tésztánk, beleforgatjuk a sajtszószba. Jó étvágyat!