Sajtszószos gnocchi

 2013.03.24. 15:43

Hozzávalók:

50  dkg előre elkészített gnocchi (boltban vásárolt is tökéletes)
10-15 dkg kockázott edámi sajt
1-1,5 dl tejföl
2,5 dkg teavaj
só, bors
kakukkfű
víz

Elkészítés:

A vizet egy nagyobb edényben feltesszük főni kevés sóval és olajjal. Ha felforrt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény aljára. Akkor készek, ha a víz tetejére feljönnek. Kiszedjük, lecsepegtetjük, majd hagyjuk hűlni őket. Egy serpenyőben/wokban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük a sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük (ha van, akkor fokhagyma granulátumot is szórhatunk bele). Beleszórjuk a sajtot, majd megvárjuk, hogy teljesen elolvadjon benne. Amikor kihűlt a tésztánk, beleforgatjuk a sajtszószba. Jó étvágyat!

Fénykép0202_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr15165822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása