Székelykrumpli

 2013.04.30. 08:46

Egy finom vacsora :)

Hozzávalók:

5 db közepes burgonya
5  db tojás
2 dl tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
5 dkg reszelt sajt
kevés olaj
só, bors
vegeta

Elkészítés:

A krumplikat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk az olajon, majd rátesszük a krumplit és alaposan összesütjük (ha maradék zsírral csináljuk, az is tökéletes), sóval ízesítjük. A tojásokat felverjük, sóval, borssal és vegetával ízesítjük, majd beletesszük a tejfölt és simára keverjük. Ráöntjük a krumplira, és ízlés szerint rásütjük. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, hogy szépen ráolvadjon. Jó étvágyat!

IMG_3128.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr615253892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása