Hozzávalók:

70 dkg csirkehús (mell, comb, szárny - kinek hogy tetszik)
1 dl oliva olaj
2 tk kakukkfű
4 tk rozmaring
2 tk petrezselyem
2 tk majoranna
4 tk bazsalikom
só, bors
1 kg burgonya
1 doboz koktélparadicsom vagy 4 nagyobb paradicsom
10 dkg mozzarella
fél citrom leve
kevés víz

Elkészítés.

A húst megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, majd belepakoljuk egy sütőzacskóba. Az olajba beleszórjuk a zöldfűszereket, a sót és a borsot, alaposan összekeverjük, majd ráöntjük a csirkére. Bekötjük a zacskót, jól összerázzuk, majd kevés ideig hagyjuk pácolódni a hűtőben (mi másnap sütöttük meg). Rátesszük egy tepsire, majd kb. 200 fokon 30-40 percig sütjük, ezután kibontjuk a zacskót és szabadon tovább sütjük még kb. 20 percig (alacsonyabb fokon), hogy megpiruljon.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy tepsibe terítjük. Meglocsoljuk egy kevés oliva olajjal, megszórjuk sóval és rozmaringgal, majd alaposan összeforgatjuk. Hőfok szerint 45-60 percig sütjük (lehet egyszerre a hússal is).
A paradicsomot megmossuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. A mozzarellát is felkockázzuk, majd a paradicsomhoz adjuk. Kevés citromlevet és vizet öntünk rá, megszórjuk bazsalikommal és egy kis sóval, alaposan átforgatjuk és kész is!
Jó étvágyat! :)

IMG_3130.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr175259964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása