Kínai ananászos csirkemell

 2013.05.11. 20:52

Hát kérem, úgy gondoltam, hogy reprodukálom a kínai büfékben kapható ananászosz cilekét... Nem jött be - olyan fincsi édeskés-savanyús cuccot egyszerűen nem lehet házilag készíteni. Minden esetre ez az étel így is nagyon ízletesre sikeredett :)

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
6-8 ananászkarika (cukros lében eltett konzerv a legjobb)
fél doboz konzerv kukorica
egy közepes sárgarépa
fél üveg konzerv bambuszrügy
4 szál metélőhagyma
kb. 2 dl tyúkhúsleves, vagy csirke alaplé
1 dl szójaszósz
1 dl száraz fehérbor
2 ek cukor
2 gerezd fokhagyma
egy kisebb citrom leve
kevés olaj
só, bors
kínai ötfűszer keverék, vagy wokfűszer, vagy sima keleti fűszerkeverék

Elkészítés:

Az ananászt kockákra vágjuk, majd kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzátesszük a cukrot és egy keveset az ananász levéből, mikor elfőtte a levét és kicsit megkaramellizálódott, akkor jó. Közben apró darabokra vágjuk a csirkemellett, majd egy wokban kevés olajon fehéredésig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Felkarikázzuk a hagymát, a fokhagymát, a répát pedig hosszúkás szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk a csirkéhez a bambusszal és a kukoricával kiegészítve. Rövid pirítás után felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a bort, a szójaszószt, a citrom levét és a keleti fűszert. alaposan átkeverve még kb. 15 percig rotyogtatjuk, az utolsó öt percben mindenestől beleöntjük az ananászt is. Sima vagy pirított tésztával, esetleg rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

IMG_3198.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr35288179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása