Mindenki ismeri. Íme, a mi verziónk!
Hozzávalók:
20 dkg margarin
17 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
1citrom reszelt héja
4 tojás
20 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
2 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1/2 tk szerecsendió
vegyes aszalt gyümölcs, csokidarabok és apróra vágott dió ízlés szerinti mennyiségben
20 dkg ét tortabevonó
a forma kikenéséhez margarin és zsemlemozsa
Elkészítés:
A margarint a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük mixer segítségével, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőport és a fűszereket a liszthez keverjük és a tojásos masszához adjuk, összekeverjük. Ezután belekeverjük az aszalt gyümölcsöt, a csokit és a diót.
A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett őzgerinc formába simítjuk és előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, kb 1 óra alatt megsütjük (érdemes többször tűzpróbát végezni közben).
Ha megsült, kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
Az étcsokit megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
Jó étvágyat!
(bocs, hogy nem olyan képet mellékelünk, ahol fel van vágva a süti, de vendégségbe vittük... Ahol egyébként nagy sikere volt:))