Püspökkenyér

 2011.12.11. 19:17

Mindenki ismeri. Íme, a mi verziónk!

Hozzávalók:

20 dkg margarin
17 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
1citrom reszelt héja
4 tojás
20 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
2 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1/2 tk szerecsendió
vegyes aszalt gyümölcs, csokidarabok és apróra vágott dió ízlés szerinti mennyiségben
20 dkg ét tortabevonó
a forma kikenéséhez margarin és zsemlemozsa

Elkészítés:

A margarint a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük mixer segítségével, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőport és a fűszereket a liszthez keverjük és a tojásos masszához adjuk, összekeverjük. Ezután belekeverjük az aszalt gyümölcsöt, a csokit és a diót.
A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett őzgerinc formába simítjuk és előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, kb 1 óra alatt megsütjük (érdemes többször tűzpróbát végezni közben).
Ha megsült, kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
Az étcsokit megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.

Jó étvágyat!

(bocs, hogy nem olyan képet mellékelünk, ahol fel van vágva a süti, de vendégségbe vittük... Ahol egyébként nagy sikere volt:))

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr963456143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása