Nos kérem, ma megint én főztem a családra, anyukám hathatós unszolására ("Ha enni akarsz, akkor főzz valamit!" :)). Finom lett. Nagyon. Megnyugodtam, hogy ha mégsem jönne be a biosz-biznisz, akkor még mindig mehetek szakácsnak :D Íme a recept:

 

Részeges mézes-mustáros csirke

Hozzávalók:

6 db egész csirkecomb
3 dl száraz fehérbor
3-4 fej vöröshagyma
3-4 ek mustár (nem gáz, ha nem dijoni, hanem csak sima mezei)
3 ek olivaolaj (rendes is jó)
3 ek méz
só, bors

Elkészítés:

A combokat feldaraboljuk - én még pluszban kicsit ki is bontottam őket -, majd sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben (lehetőleg teflon) mindkét oldalukat elősütjük, majd átpakoljuk őket egy tepsibe (én egy kerámia sütőtálat használtam, de tuti, hogy jó a sima tepsi is). A serpenyőben maradt olajba teszünk 3 evőkanál mézet (nem baj, ha ikrás) és kicsit megkaramelizáljuk, majd beletesszük a felszeletelt hagymát, megdinszteljük. Közben elkeverjük a mustárt a borral, majd azt is a hagymára öntjük, kicsit átrotyogtatjuk. Végül a csirkecombokra öntjük az egészet, lefedjük alufóliával, és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A végén vegyük le a fóliát, hogy kapjon egy kis színt! Párolt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés: Én currys rizst készítettem - a vízbe tegyünk ízlés szerint egy-két teáskanál curry-port, amitől nem csak kellemes ízű, de szép sárga színű is lesz a rizs.

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr123158697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dórcsi 2011.08.16. 20:19:45

Első lelkes rajongóként, hadd mondjam el h ezeréve akarok szilvás lepényt csinálni..... :D finom?????

Norcsa09 2011.08.16. 21:11:58

Kedves első lelkes rajongónk:) Először is köszi,köszi,köszi:) :) :) A kérdésre válaszolva, szerintem nagyon finom. A szilva kicsit fanyar, a fahéj meg egészen megbolondítja. Próbáld ki, és majd számolj be róla:)
süti beállítások módosítása