Gombapaprikás

 2011.08.26. 15:14

Íme egy világbajnok kaja, ami általában nagypapám hathatós közbenjárása nélkül alig ha készülhetne nálunk, hiszen ő szedi hozzá a gombát (néha ijesztő mennyiségben, de az a jó, hogy a mélyhűtőben prímán eláll). Tehát következzék a gombapaprikás szegfűgombából (szigorúan g-betűvel írva), vagy ahogy nálunk nevezik, csibegombából, a világ egyik legfinomabb gombájából!

Hozzávalók:

50 dkg (kb.) szegfűgomba megtisztítva és megmosva
1 nagy fej vöröshagyma
1 púpos evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
kevés liszt
olaj
só, bors
kis víz

Elkészítés:

A hagymát apróra szeleteljük, majd üvegesre pároljuk az olajon (kis víz is mehet alá). Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kb. fél órán át pároljuk. Ha kevés a leve, töltsünk utána egy kis vizet! Ha megpuhult, akkor a lisztet kikeverjük a tejföllel, majd behabarjuk a pörköltet. Jól elkeverjük, rottyantunk rajta egyet és már kész is! Galuskával (nokedlivel) vagy ha nincs hangulatunk/időnk (mint esetemben) nokedlit szaggatni, akkor tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr123182123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása