Íme egy világbajnok kaja, ami általában nagypapám hathatós közbenjárása nélkül alig ha készülhetne nálunk, hiszen ő szedi hozzá a gombát (néha ijesztő mennyiségben, de az a jó, hogy a mélyhűtőben prímán eláll). Tehát következzék a gombapaprikás szegfűgombából (szigorúan g-betűvel írva), vagy ahogy nálunk nevezik, csibegombából, a világ egyik legfinomabb gombájából!
Hozzávalók:
50 dkg (kb.) szegfűgomba megtisztítva és megmosva
1 nagy fej vöröshagyma
1 púpos evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
kevés liszt
olaj
só, bors
kis víz
Elkészítés:
A hagymát apróra szeleteljük, majd üvegesre pároljuk az olajon (kis víz is mehet alá). Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kb. fél órán át pároljuk. Ha kevés a leve, töltsünk utána egy kis vizet! Ha megpuhult, akkor a lisztet kikeverjük a tejföllel, majd behabarjuk a pörköltet. Jól elkeverjük, rottyantunk rajta egyet és már kész is! Galuskával (nokedlivel) vagy ha nincs hangulatunk/időnk (mint esetemben) nokedlit szaggatni, akkor tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!