Könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis kitűnő étel következik most, ami nem más, mint a tejszínes csirke!
Hozzávalók:
1,5-2 kg csirkecomb
5 dl tejszín (inkább habtejszín)
2 nagy fej vöröshagyma
3 szelet szalonna
só, bors, vegeta
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk és kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Tepsibe vagy sütőtálba tesszük őket. A hagymát kockára vágjuk, a szalonnát felszeleteljük, majd összekeverjük a tejszínnel, teszünk bele egy kis vegetát. A tejszínes keveréket szépen a húsra öntjük, majd alufóliával letakarjuk (vágjunk rá lyukakat, hogy a gőz ki tudjon jönni) és kb. másfél órát sütjük. A sütés végén vegyük le az alufóliát, hogy kapjon egy kis színt is! Párolt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!