Tejszínes csirke

 2011.10.17. 14:51

Könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis kitűnő étel következik most, ami nem más, mint a tejszínes csirke!

Hozzávalók:

1,5-2 kg csirkecomb
5 dl tejszín (inkább habtejszín)
2 nagy fej vöröshagyma
3 szelet szalonna
só, bors, vegeta

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk és kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Tepsibe vagy sütőtálba tesszük őket. A hagymát kockára vágjuk, a szalonnát felszeleteljük, majd összekeverjük a tejszínnel, teszünk bele egy kis vegetát. A tejszínes keveréket szépen a húsra öntjük, majd alufóliával letakarjuk (vágjunk rá lyukakat, hogy a gőz ki tudjon jönni) és kb. másfél órát sütjük. A sütés végén vegyük le az alufóliát, hogy kapjon egy kis színt is! Párolt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr273309401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása