Mandulás-fahéjas csillagok

 2011.11.06. 19:51

Végre sok év után tanulásmentes karácsonyunk lesz. Erre már annyira rápörögtünk (legalábbis én), hogy november elejétől nekiláttunk az adventi sütik sütésének:) Ime az évadnyitó süti:

Hozzávalók:

140 g hámozott mandula
60 g liszt
70 g kristálycukor
70 g fahéjas cukor (a kristálycukorhoz kb. egy teáskanálnyi fahéjat keverünk)
2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg (vagy ezeket helyettesíthetjük egy teáskanál mézeskalács fűszerrel)
gyömbéres-narancsos lekvár (ez a fajta lekvár szezonálisan beszerezhető a ,,mindig olcsóbb" nagyáruházban, vagy helyettesíthető más egyéb lekvárral)

Elkészítés:

A mandulát felaprítjuk. A lisztet összekeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a mandulát, a citromhéjat és a fűszereket. Lisztezett gyúródeszkán az egészet összedolgozzuk, majd ha már nem ragad, 30 percre hűtőbe tesszük (ha nem állna össze a tészta, akkor a tojásfehérje egy részét is belekeverhetjük).
A pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és csillag alakú kiszúróval csillagokat szaggatunk belőle.
A csillagokat 10-15 perc alatt megsütjük 200 fokos sütőben.
Ha kihültek a csillagok, a felét megkenjük lekvárral, és összergasztunk kettőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr123359214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása