Csirke velencei módra

 2012.01.29. 19:10

Bocsánat, hogy idén csak most jelentkezünk először, pedig lassan elmúlik a január, de a december végi lazítás után az új évben csőstül zúdultak ránk a teendők. Viszont végre ráérős volt a hétvégénk, íme az eredmény:

Hozzávalók:

1 nagyobb csirkemell
3-4 közepes méretű paradicsom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg fekete, magozott olajbogyó
1 dl tyúkhúsleves
2,5 dl narancslé
3-4 ek. fenyőmag
5-6 nagyobb méretű krumpli
só, színes bors

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a krumpli tetejére tesszük. A paradicsomot kockára vágjuk és a hús köré szórjuk. Az olajbogyókat félbe vágjuk, szintén a tálba szórjuk.
Tyúkhúsleves kockát 1 dl meleg vízben feloldjuk, hozzátesszük a narancslét és a meghámozott, összetört fokhagymát és a húsra öntjük.
Végül rászórjuk a fenyőmagot, és 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 perc-1 óra alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr283971443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása