Bocsánat, hogy idén csak most jelentkezünk először, pedig lassan elmúlik a január, de a december végi lazítás után az új évben csőstül zúdultak ránk a teendők. Viszont végre ráérős volt a hétvégénk, íme az eredmény:
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
3-4 közepes méretű paradicsom
2 gerezd fokhagyma
5 dkg fekete, magozott olajbogyó
1 dl tyúkhúsleves
2,5 dl narancslé
3-4 ek. fenyőmag
5-6 nagyobb méretű krumpli
só, színes bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a krumpli tetejére tesszük. A paradicsomot kockára vágjuk és a hús köré szórjuk. Az olajbogyókat félbe vágjuk, szintén a tálba szórjuk.
Tyúkhúsleves kockát 1 dl meleg vízben feloldjuk, hozzátesszük a narancslét és a meghámozott, összetört fokhagymát és a húsra öntjük.
Végül rászórjuk a fenyőmagot, és 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 perc-1 óra alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!