Ha valami gyorsra és finomra vágyunk...
Hozzávalók:
A húshoz:
4 szelet csirkemell
3 kanál liszt
őrölt színes bors
só
4 szelet trapista sajt
kevés margarin vagy vaj
A salátához:
2 egész paradicsom
10-15 dkg mozzarella
1 kk cukor
0,5 kk só
1 ek ecet (vagy citromlé)
3-4 ek víz
bazsalikom
A hússzeleteket besózzuk. A lisztet és a borsot összekeverjük, a hússzeleteket megforgatjuk benne. A vajat/margarint egy serpenyőben (esetemben A wokban) megolvasztjuk. A hússzeleteket megsütjük (ha a felső fele már teljesen fehér, akkor fordítjuk meg). Az átsült húst tányérra tesszük, és még melegen rátesszük a sajtszeletet, hogy ráolvadjon.
A víz, ecet/citromlé, cukor és só összekeverésével salátalevet készítünk. A paradicsomot félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A mozzarellát felkockázzuk. Az egészet összekeverjük, bazsalikommal (jelen esetben szárítottal, mert még hideg van a kinti fűszernövény neveléshez:)) ízesítjük, színesítjük.
Én nem készítettem hozzá köretet, de akár sült krumplival, akár rizzsel is tálalhatjuk.