Hétvégi közös munka:)
Hozzávalók:
4-5 szem nagyobb krumpli
1 cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
10-15 dkg főtt sonka (vagy valamilyen füstölt hús)
fél konzerv vörös bab
500 ml paradicsomszósz (mi olajbogyósat használtunk, de lehet sima is)
10 dkg puha fehér sajt
reszelt parmezás
2 tk rozmaring
2 tk kakukkfű
2 tk bazsalikom
2 tk majoranna
2 tk zsálya
só
Elkészítés:
Meghámozzunk és felkarikázzuk a krumplit és a cukkinit. A cukkinit egy tálba tesszük, besózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk.
A hagymát, újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összetörjük és olívaolajon a sonkával megpirítjuk.
A paradicsomszószt ízesítjük a füszerekkel.
Egy cseréptál aljára tesszük a krumplit, a kinyomkodott cukkinit, a babot, a húst a hagymával, a felvágott paprikát és az egészet leöntjük paradicsomszósszal. A tetejére teszünk még egy sok krumplikarikát.
Sütőben 220 fokon 45 percig sütjük, míg a krumpli meg nem puhul. Ezután kivesszük a sütőből, rámorzsoljuk a fehér sajtot, megszórjuk parmezánnal és a sütőbe visszatéve megpirítjuk.