Provance-i rakott burgonya

 2012.04.15. 19:51

Hétvégi közös munka:)

Hozzávalók:

4-5 szem nagyobb krumpli
1 cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
10-15 dkg főtt sonka (vagy valamilyen füstölt hús)
fél konzerv vörös bab
500 ml paradicsomszósz (mi olajbogyósat használtunk, de lehet sima is)
10 dkg puha fehér sajt
reszelt parmezás
2 tk rozmaring
2 tk kakukkfű
2 tk bazsalikom
2 tk majoranna
2 tk zsálya

Elkészítés:

Meghámozzunk és felkarikázzuk a krumplit és a cukkinit. A cukkinit egy tálba tesszük, besózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk.
A hagymát, újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összetörjük és olívaolajon a sonkával megpirítjuk.
A paradicsomszószt ízesítjük a füszerekkel.
Egy cseréptál aljára tesszük a krumplit, a kinyomkodott cukkinit, a babot, a húst a hagymával, a felvágott paprikát és az egészet leöntjük paradicsomszósszal. A tetejére teszünk még egy sok krumplikarikát.
Sütőben 220 fokon 45 percig sütjük, míg a krumpli meg nem puhul. Ezután kivesszük a sütőből, rámorzsoljuk a fehér sajtot, megszórjuk parmezánnal és a sütőbe visszatéve megpirítjuk.



A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr174447921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása