Tejfölös hús krumplival

 2012.12.31. 15:58

Hozzávalók:

70 dkg disznócomb vagy karaj
2 közepes fej hagyma
8 szelet bacon
80-100 dkg sütnivaló burgonya
3 dl tejföl
1 db tojás
5-10 dkg reszelt sajt (esetemben füstölt)
só, bors
pirospaprika
olaj

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd egymás mellé belefektetjük a húsokat. A hagymát felkarikázzuk, ás minden húsra teszünk 2-3 karikát, majd egy-egy szelet bacont is. Kb. 150 fokos sütőben 35-45 percig sütjük, ezután ráhalmozzuk a megpucolt, karikára vágott és besózott burgonyát, lefedjük alufóliával és kb. 45 percig sütjük. Közben a tejfölt elkeverjük a tojással, reszelt sajttal és pirospaprikával, majd miután levettük a fóliát, ráöntjük a tetejére és fedő nélkül még 10-15 percig sütjük, hogy szép színt kapjon. Jó étvágyat! :)

IMG_3036.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://notoki.blog.hu/api/trackback/id/tr794989427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása