Hozzávalók:
70 dkg disznócomb vagy karaj
2 közepes fej hagyma
8 szelet bacon
80-100 dkg sütnivaló burgonya
3 dl tejföl
1 db tojás
5-10 dkg reszelt sajt (esetemben füstölt)
só, bors
pirospaprika
olaj
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd egymás mellé belefektetjük a húsokat. A hagymát felkarikázzuk, ás minden húsra teszünk 2-3 karikát, majd egy-egy szelet bacont is. Kb. 150 fokos sütőben 35-45 percig sütjük, ezután ráhalmozzuk a megpucolt, karikára vágott és besózott burgonyát, lefedjük alufóliával és kb. 45 percig sütjük. Közben a tejfölt elkeverjük a tojással, reszelt sajttal és pirospaprikával, majd miután levettük a fóliát, ráöntjük a tetejére és fedő nélkül még 10-15 percig sütjük, hogy szép színt kapjon. Jó étvágyat! :)